• Jakt05 1

Ettersøk videregående kurs/arbeidsvarslingskurs

ETTERSØK VIDEREGÅENDE KURS/ ARBEIDSVARSLINGSKURS

 

Gudbrandsdal Elghundklubb kommer i løpet av våren til å gjennomføre ettersøk videregående kurs del 2 og arbeidsvarslingskurs.

 

Miljødirektoratet har vedtatt endring i forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst gjeldende fra 1.4.2016. I instruks A3, pkt. 6 kreves det at godkjente ettersøksekvipasjer må benyttes til ettersøk av påkjørt/skadet hjortevilt. Disse må også nå ha gjennomført og bestått kurset «Ettersøk videregående» For det personell som har skriftlig avtale med kommunen er det satt en utsatt frist til 1.4.2018.

 

Ettersøk Videregående er et todelt kurs hvor deltageren selv skal gjennomføre del 1 del med påfølgende elektronisk eksamen på egen PC. Dette e-lærings kurset finnes på Miljødirektoratets hjemmesider.

https://www.trainingportal.no/mintra/p/miljodirektoratet

 

Del 2 er en praktisk/teoretisk utedag på 8 timer hvor også trening i å skyte avlivingsskudd med eget jaktgevær er innlagt.

 

Veimyndighetene har også nå gjentatt sitt lovverk om at alle som oppholder seg eller jobber på offentlig vei må avlegge et «Arbeidsvarslingskurs» og dette gjelder ettersøksjegere og personell som jobber med fallvilt på og ved offentlig vei.

 

Info med sted og datoer kommer i løpet av kort tid.

 

Ved eventuelle spørsmål, kontakt Jan Lien på tlf: 908 27 074

GEHK PÅ FACEBOOK

Sponsorer

UNZWA
Lesja Fjellstyre