Gudbrandsdalutstillinga 2023

Lørdag 25.mars 2023 avholdt vi «Gudbrandsdalutstillingen 2023», dette med rekordmange påmeldinger.  170 hunder var påmeldt, fordelt på rasene NEG, NES, Jämthund, karelsk bjørnhund, svensk hvit elghund og vest sibirsk laika. 3 valper var også påmeldt, henholdsvis 3 NEG og 1 NES.

4 oppdretter klasser var påmeldt, 1 i karelsk bjørnhund og 3 i NEG, samt en avlsklasse i NEG.

Utstillingsleder Jan Erik Brenden åpnet utstillingen med å ønske velkommen, og litt kjapp info før vi loddet ut en Tracker Artemis på et katalog.nr.

Dommere for dagen var Jari Partanen og Arild Berget.  Jari fikk mange hunder han skulle dømme, og hadde godt teamarbeid med ringsekretær Guri Myrstuen og skriver Helene S. Kraabøl, samt en SPA-aspirant (Jan Roger Sauge). Arild hadde god hjelp av ringsekretær Ellen H. Tangen og skriver Ole Martin Gjerdet, samt en elev/aspirant (Linn Langset) på noen raser.  Inne hadde vi også kiosk, hvor man møtte de hyggeligste damer og barn som hjalp til. DNA prøver var det også mulighet til å ta, og mange valgte å gå å få gjort dette.  Ute hadde Hafjell slakteri «grill», hvor man fikk kjøpt hamburger og pølser.

Vi hadde valgt og dele valpene inn i klassen «baby» og «valp», baby var fra 4-6mnd og valp fra 6-9mnd. Vi kåret også BIS junior, veteran, oppdrett og avsluttet det hele med BIS voksen. Dommer for BIS valper var Arild, og resten av BIS var det Jari som fikk æren av å dømme.

Vi hadde fått utrolig mange flotte sponsorpremier i år! Noe ble loddet ut på katalog nummer og ble delt ut i ringen av ringsekretær og resten ble delt ut i BIS ringene. BIS1 premien var gitt av Metbox til en verdi av 9.700,- på en spesialtilpasset bur til bilen, andre sponsorer var Hill’s, Seleverkstedet, RT Hunting, Jegerpodden, Viltgården, Bamo Laksefiske, Lillehammer Lazerdesign, Tendenzia, Hafjell Slakteri m.m. Det var også noen sponsorer som hadde tatt turen for å ha stand, blant annet Dokka Elektronikk, Gunnar Aalien (treutskjæring) og RT Hunting.

 

Utstillingen var preget av god stemning fra start til slutt, med mange fine hunder og hyggelige mennesker.

 

Resultater:

BIR Svensk Hvit Elghund: Tara
BIR og BIM Karelsk Bjørnhund: Losnabakken’s N-N Koda og Losnabakken’s R-S Sisu
BIR og BIM Norsk Elghund Sort: Børvelia’s X-Iben og Stor
BIR og BIM Jämthund: Bösslinges GW og Tjennslia’s L-C Chili
BIR og BIM Norsk Elghund Grå: Heggbrenna’s Gjertrud og Svartkamplia’s Bamse

BIS1 BABY ble: NES, Røsshaugen’s Benelli
BIS2 BABY ble: NEG, Veikulåsens N-B Stella

BIS1 VALP ble: NEG, Vatnebu’s E-Tussa

BIS1 JUNIOR: NEG, Heggbrenna’s Gjertrud
BIS2 JUNIOR: NES, Børvelia’s X-Iben
BIS3 JUNIOR: SHE, Tara

BIS1 VETERAN: NEG, Svartkamplia’s Mia

BIS1 OPPDRETTER: Karelsk Bjørnhund – Losnabakken Kennel
BIS2 OPPDRETTER: NEG, Heggbrennas Kennel

BIS1 VOKSEN: NEG, Heggbrenna’s Gjertrud
BIS2 VOKSEN: Jämthund, Bösslinges GW
BIS3 VOKSEN: NES, Børvelia’s X-Iben
BIS4 VOKSEN: SHE, Tara
BIS5 VOKSEN: Karelsk Bjørnhund, Losnabakken’s N-N Koda

 

Sett av allerede neste års dato: 16.mars.2024!!!