Svensk hvit elghund treff på Dovreutstillingen

Interesseforeningen for Svensk Hvit elghund arrangerte Svensk hvit elghund treff 23.06-25.06.

Det var et kjempeflott arrangement som var arrangert i samarbeid med Gudbrandsdalen Elghundklubb og Jotunfjell Elghundklubb.

Fredag tok vi det rolig med hyggelig samvær med grilling og felles ring trening.

Lørdag endte med full klaff på utstillingen av 5 deltakere fikk 4 Exelent (1 CK) og 1 very good.

Simen Bækken fra VIP dogwear holdt et meget bra kurs i tilpasning av tursæler og trekkseler som er tilpasset elghunder, meget interessant.

Lørdagskvelden ble det holdt et foredrag om helse og anatomi på hunder og hva de forskjellige uttrykk som står på kritikkskjema betyr. Alle disse utrykkene ble vist og forklart på en korthåret hund på et bord og i ringen. Vi takker dommer Anne Fors Ward for det utrolig supre foredraget.

Søndag stilte 4 Svensk hvit elghunder på utstillingen og endte med 4 Exelent og 2 CK.

Alle deltakerne reiste hjem slitne men veldig stolte av hva vår kosete rase presenterte på treffet.

Jørn Espen Træet har på vegne av Interesse foreningen for Svensk hvit elghundklubb arrangert et fantastisk treff for Svensk hvitt elghunder.

Tusen takk til alle som har bidratt for at vi skulle få en fantastisk helg.

Interesseforeningen for Svensk hvit Elghund jobber for fremme rasen i Norge. Avlsrådet til NEKF er aktive medlemmer i interesseforeningen for Svensk Hvit elghund, står gjerne til tjeneste for alle hvithunder i Norge. Avlsrådet er avhengig av aktive medlemmer som går på utstillinger, jaktprøver og hd/ad røntgen sine hunder for at de kan brukes i avl. Foreningen og rasen er avhengig at det drives et aktivt og friskt hundehold.